Piacon és üzletben árult termékeink árai eltérőek lehetnek!

ÜVEGCSERE

 

Árlista:
(Frissítve: 2023.01.01.)

Bodzás akácméz
           INFO

Bodzás akácméz

Harmonikus ízű, édes, kevésbé savas fajtaméz. Színe leginkább világos átlátszó, de sötétebb változata is előfordul, mely inkább zöldes árnyalatú, ez az erdő elhelyezkedésétől és az évjárattól függ. Az akácméz bodzavirággal keverve igazi kuriózum, mely kedvező hatását nagyon finom ízvilág mellett fejti ki. Meghülés, hurut ellen izzasztó és köptető hatású, vízelhajtó tulajdonsága van.


950g: 4200 Ft
500g: 2400 Ft
250g: 1400 Ft

 

Akácméz
           INFO

Akácméz

Hazánk erdeinek jelentős része az akácfa, ezért egyik legjobban mézelő növényünk is. Májusban borul virágba, bódító illattal, látvánnyal ékesíti a természetet. Méheink kedvező időjárási viszonyok mellett, jelentős mennyiségű nektárt az akácról gyűjtenek, így leggyakoribb mézfajtánk. Harmonikus ízű, édes, kevésbé savas fajtaméz. Színe leginkább világos átlátszó, de sötétebb változata is előfordul, mely inkább zöldes árnyalatú, ez az erdő elhelyezkedésétől és az évjárattól függ. Kiváló minősége miatt keresett és kedvelt méz. Magas gyümölcscukor tartalma miatt, későn kristályosodik. Aszalt gyümölccsel, magvakkal keverve igazi mézes csemege. Reggelire müzlivel vagy kakaóban fogyasztva, a gyerekek kedvence. Nagyon jó fertőtlenítő hatású köhögésre, torokfájásra ajánlott!


950g: 3800 Ft
500g: 2200 Ft
250g: 1300 Ft

 

Hársméz
           INFO

Hársméz

Erdeinkben három fajtája, az ezüst a kislevelű és a nagylevelű hárs a legelterjedtebb. Június-júliusban virágzanak. Nektártermelését nagyban befolyásolja a talaj minősége és az időjárás. A méhek nektárt és virágport gyűjtenek róla. A hársméz színe sárgás-zöld kicsit borostyános, kellemesen karakteres, kissé kesernyés ízű fajtaméz. Aránylag nehezen kristályosodik. Kesernyés íze miatt sütés-főzésre nem ajánlott. Kedvező hatását leginkább görcsoldó, gyulladáscsökkentő és lázas betegségek enyhítésében tudja kifejteni. Idegnyugtató és fertőtlenítő hatásáról is ismert, légúti betegségekre, hörghurutra kifejezetten ajánlott! Hársfavirág forrázattal, vegyesen fogyasztva, fokozhatjuk kedvező hatását.


950g: 3500 Ft
500g: 2000 Ft
250g: 1200 Ft

 

Selyemfű méz
           INFO

Selyemfűméz

Hivatalos nevén Selyemkóró. Főleg akácerdők aljában található, homokos talajt kedvelő növény, mely júniusban virágzik. Virágait a méhek reggeltől estig, csakis nektárért látogatják. Színe világos, kellemesen vaníliás ízű, zamatos fajtaméz. Önmagában érdemes fogyasztani. A növény nem termel virágport, ezért a méz pollentartalma minimális, virágpor érzékenyek részére ideális. Enyhe vérnyomáscsökkentő, sokára kristályosodó méz.

950g: 3200 Ft
500g: 1900 Ft
250g: 1100 Ft

 

Repceméz
           INFO

Repceméz

A repce az első legtöbbet ígérő méhlegelőnk. Akác előtt április-májusban virágzik. Magas olajtartalmú magjáért, egyre nagyobb területen vetik. Enyhe zamatú, kellemes ízű fajtaméz. Magas szőlőcukor tartalma miatt, gyorsan kristályosodó. Színe pergetéskor halványsárga majd fehérre változik. Lágy, apró kristályai miatt, kiválóan alkalmas krémméz készítésére. Fertőtlenítő, kevésbé savas, magas gyomorsav estén kedvező hatása ismert. Kávé, tea ízesítésére kiváló!


950g: 2700 Ft
500g: 1600 Ft
250g: 1000 Ft

 

Vegyesméz
           INFO

Vegyesméz

Ez a méz attól értékes, hogy összetétele rendkívül változatos. Erdők, mezők, folyópartok növényvilágáról, a méhek tavasztól-őszig gyűjtenek nektárt, virágport. A vegyes méz különleges íze, illata miatt a konyha ékes csemegéje. Ételek, italok ízesítésére, sütésre-főzésre kiváló! Sárgás színű, általában erősen barnás árnyalatú, gyorsan kristályosodó méz.


950g: 2500 Ft
500g: 1500 Ft
250g: 900 Ft

 

Propoliszos méz
           INFO

Propoliszos méz

Leginkább vegyes mézből készül. Kristályosodása gyorsan bekövetkezik. Ezáltal a mézben nem tud különválni a benne található propolisz tinktúra. Néha műanyag kiskanállal érdemes megkeverni. A vegyes virágmézben található a legtöbb hasznos összetevő, mivel többfajta növényről gyűjtik a méhecskék. A propolisznak magas fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, vírus és gombaölő tulajdonságával ötvözve, rendszeres fogyasztása, erősíti, ellenállóbbá teszi a szervezetet betegségekkel szemben. Napi 3-4 kávés kanállal ajánlott fogyasztani. Első használat előtt győződjön meg arról, hogy nem vált ki önnél semmilyen allergiás reakciót! A propolisz további leírása a lap alján.


950g: 3500 Ft
500g: 2000 Ft
250g: 1200 Ft

 

Méhpempős akácméz
           INFO

Méhpempős akácméz

A méhpempő és az akácméz keverékének aránya függ attól, hogy felnőtt vagy gyerek fogja fogyasztani. Ezért az árak ennek függvényében eltérőek. Általában 25 gramm méhpempőt tartalmaz 225 gramm akácméz,

Információk a méhpempőről a lap alján találhatók.


225 g és 25 g méhpempő: 6000 Ft

 

Lépes akácméz
           INFO

Lépes akácméz

Különleges méhészeti termék. A méhek által májusban, akácvirágzás idején épített, nektárral megtöltött, beérlelt majd vékony viaszlapkákkal lepecsételt, szűz lépszeleteket nevezzük így. Általában 10*5 cm szeletekben akácmézzel töltött üvegben árusítjuk. A lépes méz világos aranysárga színe, szép fehér sejtfedele jelzi kiváló minőségét, és arról árulkodik, hogy a megfelelő időben szüretelte, majd csomagolta a méhész. Mindig csak akkora darabot törjünk, vágjunk amennyit egyszerre el is fogyasztunk, ezzel megőrizzük eredeti állagát. A mézzel együtt a viasz is fogyasztható, lenyelhető. Miután a mézet elfogyasztottuk, érdemes a viaszt tovább rágni, erősíti a fogínyt, homloküreg gyulladásban, megfázásban, torokgyulladásban szenvedőknek segít. Fogyasztás előtt, helyezzük (35 C ) fűtőtest közelébe,így kevésbé ragad a fogunkba. Túlhevíteni nem ajánlott, mert 45 C - n már a mézben lévő hasznos enzimek sérülnek, a viasz pedig 62 C - n megolvad.


Jelenleg nem kapható!

 

Virágpor
           INFO

Virágpor

A növények beporzását a méhek 75-80 %-ban végzik, ezáltal a nektár mellett, a virágport is nagy mennyiségben gyűjtik. A nektár és a virágpor keverékét, méhkenyérnek nevezzük. Ez a keverék nagyban befolyásolja a méhcsalád fejlődését és nagyságát, mivel a lárvák és fiatal méhek táplálékául szolgál. Számukra ez az egyetlen fehérjeforrás. Színe és összetétele mindig attól függ, milyen növényről származik. Az emberi szervezet számára fontos fehérjét 15-20%-ban tartalmaz. Egy felnőtt számára 35g kb. 7 kiskanálnyi virágpor biztosítja a napi aminosav szükségletet. Mézben, joghurtban elkeverve vagy önmagában, kiegészítő táplálékként ajánlott. Száraz helyen, zárt csomagolásban, nedvességtől óvva tároljuk. Virágpor érzékenyek nem fogyaszthatják!

 

Üvegben:
225g: 1500 Ft
105g: 800 Ft

 

 


Termékeinket fogyasszák egészséggel!

Termékeinkkel kapcsolatos további kérdéseikkel érdelklődjön elérhetőségeinken.

Vissza az oldal tetejére